Den nyttige tjekliste til konfirmation og fest i lejet lokale

Oprettet d. under Konfirmation

🥂 Tjekliste til fest i lejet lokale

Jeg har efterhånden holdt tre konfirmationer, to studenterfester og rigtig mange fødselsdage – stort set alle i et lejet lokale.

Der er typisk en dejlig lang inventarliste med alt, du skal bruge, når du lejer et festlokale – men min erfaring er, at langt fra alt er en selvfølgelighed ;-)

Her deler jeg min egen tjekliste, som jeg håber, du kan få glæde af, når du selv skal holde fest et andet sted end derhjemme eller på en restaurant.


🧺 Til køkkenet

  • Karklude og engangswipes, viskestykker, køkkenrulle, forklæde

  • Opvaskemiddel, skuresvampe/børste, skraldeposer og affaldssække

  • Kurv/kasser/sække til pantflasker, dåser og vinflasker. Genbrug vinemballagekasser til de tomme flasker – de kan stables pænt

  • Hav en affaldsplan klar! Er der nok spande/stativer til sække – både i køkkenet, i festlokalet og ved buffeten? Er der regler for affaldssortering (bio, plast osv.) – så sorter løbende. Det er meget sjovere end dagen efter ;-)

  • Husholdningsfilm, stanniol, fryseposer og bokse til mad. Der kan være meget mad til overs, og fryseposer er særligt gode, hvis du vil give gæsterne mad med hjem


🧻 Til toilettet

  • Gæstehåndklæder – mindst to stk., og gerne ens i farven

  • Toiletpapir – stil ekstra ruller frem, så de er synlige for gæsterne

  • Håndsæbe. Jeg tager tit min egen sæbedispenser med hjemmefra eller køber en engangssæbe, der ser pæn ud. Nettos NORD-serie er billig og mere dekorativ end fx Palmolive

  • Toiletterne er sjældent det sted, der er gjort mest ud af – og netop derfor gør de små detaljer en stor forskel. Hvis der er plads, så stil et lille bord med blomster, levende lys og måske en lækker håndcreme som prikken over i’et

  • Er der ikke plads til et bord, så kan en lille vase med en enkelt blomst og et duftlys eller nogle duftpinde på håndvasken gøre underværker.
    Jeg holdte studentergilde i sommer og brugte fx et rundt cafebord – dem var der rigeligt af i lokalet – og lagde den samme rulledug på som til bordene. Jeg stillede en stor buket kunstige blomster, og det lidt triste, hvide toilet blev straks mere indbydende

  • Poser til skraldespanden – og er der slet ingen spand, så tag din egen med!


⚙️ Praktiske ✅ inden festen (allerhelst dagen før)

  • Tjek at ovn og kaffemaskine er lige til at gå til – især hvis andre skal instrueres i at bruge dem. En industrikaffebrygger er ikke altid ligeså nem som den derhjemme

  • Tjek om der er kaffefiltre, kaffe, sukker og mælkekander. Mange gange har tidligere gæster efterladt kaffe

  • Er der nok vaser, hvis du får blomster i gave?

  • Er der karafler til vand (eller køber du på flaske)?

  • Er der salt- og peberbøsser – og er de fyldt op, eller skal du selv stå for det?

  • Er der gode brød- og kokkeknive? Intet værre end en døv kniv til at skære kød med!

  • Tændstikker/lighter

  • Proptrækker og øloplukker

  • Forlængerledninger og stikdåser – just in case

  • Serverings-/afrydningsbakker til personale/hjælpere

  • Hav plaster, piller og bind liggende

  • Tape, saks og kuglepenne

  • Tjek at AV-udstyr og højtalere virker – og kan forbindes


✨ Dagen før festen – få styr på det hele

Hvis du (forhåbentlig) har adgang til lokalet senest dagen før, så gør så meget klar som muligt

 

🪑 Borde og stole
• Stil borde op efter din bordplan, og tjek at alle gæster har god plads – beregn ca. 60 cm pr. gæst.
• Beslut hvor gavebord, buffet, candybar og bar skal være.
Tænk på, om gæsterne kan gå rundt om buffeten fra alle sider, og hvordan “køen” bedst fordeler sig. Husk også plads til eventuelt serveringspersonale

 

📸 Foto og stemning
• Skal der være en fotovæg eller MySelfie-spot? Find plads til det 😊

 

🎁 Gavebord
• Brug gerne samme dug som på bordene
• Stil flag og blomster på bordet, så det er tydeligt og festligt
• Læg en saks og en pose til gavepapir
• Læg gavebogen frem med en kuglepen. Se mit udvalg af gæstebøger her

 

🍬 Candybar
• Stil alle krukker, tænger og skåle frem, men vent med at fylde slik i til selve dagen

 

🍽️ Borde og oppyntning..det allermest vigtige! Jeg deler snart et separat indlæg om hele den del 😊

 

☕ Kaffe og dessert
• Find kaffe-/te-kander, kopper, desserttallerkener, bestik, sukker og mælkekander, skåle og fade frem.
• Stil det samlet – fx på en serveringsvogn – så både du og evt. hjælpere hurtigt kan finde det

 

🥖 Servering og buffet
• Find fade, skåle, ta’-tøj, brødkurve, knive mm. frem – alt det, du skal bruge til at servere maden med
• Stil det samlet, så det er lige til at gå til på dagen

 

🥂 Velkomst og bar
• Find skåle eller fade til chips og snacks, så de er klar til at blive fyldt på dagen
• Giv champagneglas eller drinks-glas en hurtig pudsning, så de skinner og stil dem der, hvor de skal stå. Er der ikke nok champagneglas i lokalet, kan du finde genanvendelige champagneglas her hos mig
• Forbered bowle, vinkølere eller baljer til flasker – og pynt gerne barområdet med en buket blomster for et ekstra festligt touch 🌸


🌿 Udendørs forberedelser

• Gør lanterner, fakler og fyrfadslys klar 
• Læg hynder og duge klar til næste dag.
• Tør udendørsmøbler af – de er næsten altid støvede.
• Gør askebægre klar, hvis der må ryges udenfor.
• Overvej, om der skal være en rød løber eller anden pynt ved velkomstpartiet – en krukke med blomster er altid dekorativ 🌷


Jeg har garanteret glemt noget, for jeg lærer selv for hver gang, jeg holder fest et nyt sted – så del endelig dine egne tips i kommentarfeltet 😊Jo mere vi deler, jo nemmere (og sjovere!) bliver det at holde fest.

 

Kommende blogposts lige på trapperne:

  • Tjekliste til dig der skal holde fest i et telt i haven
  • Ideer til den bæredygtige konfirmation og fest
  • Min uundværlige 'køreplan' for enhver fest
  • Hvad du skal huske ift. mad og drikke
  • Hvad skal du huske når du skal holde konfirmation og fest på en restaurant

 

Kh Pernille


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar